Волкер дає свідчення на закритому засіданні у Конгресі США

Волкер дає свідчення на закритому засіданні у Конгресі США

Укрінформ
Спеціальний посланник США на переговорах щодо України Курт Волкер, який пішов у відставку минулого тижня на тлі скандалу щодо сумнівних контактів адміністрації Трампа з Україною, у четвер зранку прибув до Конгресу США для свідчень у цій справі.

Слухання проходять за зачиненими дверима на спільному засіданні комітетів з питань розвідки, зовнішніх справ, а також нагляду та реформ Палати представників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Таким чином, Волкер став другим чиновником адміністрації Трампа, який дає офіційні свідчення в контексті розслідування щодо імпічменту президента США, ініційованого демократами в нижній палаті Конгресу США. Першим доповідачем у цьому процесі став в.о. директора Національної розвідки США Джозеф Магвайр, який давав свідчення в Палаті представників минулого тижня.

Волкер подав у відставку після оприлюднення розсекреченої скарги співробітника американської розвідки. У документі, зокрема, стверджується, що Дональд Трамп у спілкуванні з Президентом України Володимиром Зеленським намагався тиснути на нього щодо започаткування в Україні кримінального розслідування проти родини Джо Байдена, головного конкурента Трампа на виборах.

Ім'я Курта Волкера зустрічається принаймні п'ять разів у двох епізодах в розсекреченій версії скарги "викривача". В обох випадках Волкер фігурує разом із послом США в ЄС Гордоном Сондлендом, до якого Трамп має високу довіру. Згідно зі скаргою обидва дипломати допомагали українському керівництву "орієнтуватися" у вимогах, озвучених Трампом Зеленському, а також особистим адвокатом президента США Руді Джуліані.

Пізніше сам Джуліані оприлюднив текстові повідомлення від Волкера, у яких ішлося про контакти з представниками Офісу Президента України.

Демократи в Конгресі США, які ініціювали розслідування щодо імпічменту президента Трампа, планують заслухати найближчими днями також генерального інспектора Розвідувального співтовариства США Майкла Аткінсона й Марі Йованович, експосла США в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-