Очільниця Гонконгу відмовилася виконувати вимоги протестувальників

Очільниця Гонконгу відмовилася виконувати вимоги протестувальників

Укрінформ
Голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам під час публічних дебатів у четвер, 26 вересня, назвала вимоги протестувальників звільнити затриманих учасників акцій протесту нереалістичними.

Про це Лам заявила у виступі на CGTN.

"Деякі вимоги, що висувають демонстранти, такі як звільнення затриманих учасників акцій протесту, не можуть бути виконані, оскільки вони суперечать верховенству права", - заявила Лам.

Керрі Лам зазначила, що влада не зможе виконати вимогу щодо звільнення усіх демонстрантів, які були заарештовані в ході попередніх антиурядових акцій протесту у Гонконзі.

Читайте також: У Гонконзі побили опозиційного політика

Як відомо, масові акції протесту у Гонконзі тривають понад 3 місяці. 4 вересня голова місцевої адміністрації Керрі Лам погодилася виконати 1 з 5 вимог демонстрантів та повністю відкликати законопроєкт про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю.

Попри це багато прибічників опозиції висловлюють готовність продовжувати акції. Вони посилюються у вихідні та святкові дні та періодично супроводжуються заворушеннями, блокуванням вулиць, підпалами й актами вандалізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-