Актори театру імені Чехова підтримали фігурантів “московської справи”

Актори театру імені Чехова підтримали фігурантів “московської справи”

Відео
Укрінформ
У МХТ імені Чехова після вистави "Майстер і Маргарита" актор Анатолій Білий, який грає роль Майстра, зі сцени звернувся до глядачів і висловився на підтримку фігурантів "московської справи".

Він опублікував відеозапис про цю подію у Facebook.

"Справа в тому, що 29 вересня на проспекті Сахарова пройде санкціонований мітинг на підтримку несправедливо засуджених у так званій московській справі. Ми вважаємо, це справа честі кожної людини, яка мислить і думає про свою країну, бути там. Свободу політв'язням!" - сказав Білий.

Глядачі зустріли слова артиста оплесками.

Як відомо, після акцій протесту проти недопуску на вибори незалежних кандидатів у депутати Мосміськдуми кримінальні справи за надуманими приводами порушили проти 13 осіб. За них заступилися священники, шкільні вчителі, IT-фахівці, літератори, журналісти, психологи, художники і співробітники НКО.

Читайте також: ПАРЄ може провести термінові дебати про насильство на мирних протестах у Москві

мітингАктори і режисери масово робили публікації і вийшли з пікетами до адміністрації президента на підтримку актора Павла Устинова, якого засудили до 3,5 років колонії за те, що під час затримання він нібито вивихнув плече нацгвардійцю. Після гучної кампанії на підтримку Устинова його відпустили з СІЗО до рішення Мосміськсуду за скаргою на його вирок.

МХТ імені Чехова вважається провідним драматичним театром Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-