У Гонконгу протестувальники зводять барикади, поліція застосувала сльозогінний газ

У Гонконгу протестувальники зводять барикади, поліція застосувала сльозогінний газ

Укрінформ
У суботу під час чергової акції протесту у Гонконгу демонстранти побилися з правоохоронцями, які застосували для розгону мітингувальників сльозогінний газ.
Про це повідомляє South China Morning Post.

«Поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ для розгону груп антиурядових демонстрантів, що вийшли в суботу на чергову акцію протесту в спальному районі Тун Мун», - ідеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що демонстранти були радикально налаштовані та «озброєні металевими прутами, рогатками і лазерами». Протестувальники зібралися біля урядової будівлі, почали зводити барикади та «підпалили національний прапор» (прапор КНР).

Перед застосуванням сили поліцейські закликали учасників заворушень негайно розійтися, а також затримали окремих активістів.

Оператор метро з міркувань безпеки закрив однойменну станцію "Тун Мун", а також станцію "Юен Лун" в іншому спальному районі, де також очікуються демонстрації.

Як відомо, масові акції протесту в Гонконгу тривають понад 3 місяці. 4 вересня голова місцевої адміністрації Керрі Лам погодилася виконати 1 з 5 вимог демонстрантів і повністю відкликати законопроєкт про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю.

Читайте також: Протести у Гонконгу: Поліція застосувала газ і водяні гармати

Та, попри це, багато прибічників опозиції висловлюють готовність продовжувати свої акції. Вони посилюються у вихідні та святкові дні та періодично супроводжуються заворушеннями, блокуванням вулиць, підпалами й актами вандалізму в метро.

Фото: Edmond So

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-