Армія США успішно випробувала мобільну систему захисту від дронів

Армія США успішно випробувала мобільну систему захисту від дронів

Фото
Укрінформ
Армія Сполучених Штатів Америки провела успішні випробування нової мобільної системи протиповітряного захисту від малих безпілотних літальних апаратів – BLADE.

Про це йдеться на сайті армії США.

«Після випробувань система мобільного захисту від малих безпілотних літальних апаратів отримала індекс 6 — це означає, що вона успішно пройшла початкові конструкторські випробування, а проєкт може отримати фінансування для подальшої розробки. Випробування відбувалися на полігоні бази Форт Дікс у Нью-Джерсі», - йдеться в повідомленні.

Ці випробування були здійснені американським управлінням науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт у сфері розвитку бойових можливостей (CCDC).

Читайте також: Розвідка США підтверджує, що за атакою на Саудівську Аравію стоїть Іран – ЗМІ

Як відомо, систему BLADE розробляють у межах більш масштабного проєкту CCDC, який передбачає створення ешелонованої системи захисту від дронів різних типів, крилатих ракет, мінометних мін та артилерійських снарядів. Також у межах програми розробляють високоточні кулемети, лазерні та ракетні системи, здатні знищувати повітряні цілі певного типу.

Сама система BLADE являє собою модифіковану турель CROWS з кулеметом M2 калібру 12,7 мм, яка управляється дистанційно. На турель встановлена компактна радіолокаційна станція для виявлення невеликих ворожих об’єктів. Також у комплекс входять тепловізор та оптико-електронна система для роботи днем або вночі.

Деталі розробки залишаються в таємниці, відомо лише, що турель можна буде встановити на більшість військових машин армії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-