Єменські хусити здійснили атаку на нафтові заводи Саудівської Аравії

Єменські хусити здійснили атаку на нафтові заводи Саудівської Аравії

Укрінформ
Єменські повстанці шиїтського руху "Ансаруллах" (хусити) взяли на себе відповідальність за атаки безпілотників на найбільші нафтові об'єкти Саудівської Аравії у суботу вранці.

Про це повідомляє MEHR.

"Напади на заводи у Абкайку та Хурайсі були здійснені у межах законної та природної реакції на злочини саудівських агресорів", - заявив речник руху "Ансаруллах" бригадний генерал Ях'я Сарі. Раніше речник міністерства внутрішніх справ Саудівської Аравії заявив, що пожежі на двох нафтових об'єктах саудівської компанії Saudi Aramco у Абкайку та Хурайсі були спричинені атаками безпілотників.

Читайте також: Британія може відправити свої безпілотники у Перську затоку — ЗМІ

Saudi Aramco - державне нафтове підприємство, що контролює більшість нафтопереробних заводів та нафтопромисловості королівства. Як повідомлялося, в Ємені з 2014 року точиться збройний конфлікт, у якому, з одного боку, беруть участь повстанці шиїтського руху "Ансаруллах" (хусити) та прибічники поваленого президента Алі Абдуллаха Салеха, а з іншого – урядові війська, лояльні президентові Абдураббу Мансуру Хаді.

Хусити утримують контроль над частиною країни, включаючи столицю Сану. Арабська коаліція на чолі з Саудівською Аравією з березня 2015 року підтримує уряд Ємену.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-