Кабул занепокоєний можливою угодою США з талібами

Кабул занепокоєний можливою угодою США з талібами

Укрінформ
Афганський уряд вступив у суперечку з посланцем президента США Дональда Трампа Залмаєм Халілзадом з приводу запропонованої угоди Вашингтона й Талібану щодо виведення з країни американських військ.

Про це повідомляє NBC News.

«Між афганськими чиновниками й посланцем США Залмаєм Халілзадом виникли запеклі суперечки з приводу запропонованої угоди (Вашингтона - ред.) з талібами», - йдеться в повідомленні.

Переговори афганських чиновників і спеціального посланця США Залмая Халілзада протягом останніх кількох днів були напруженими на тлі новин про запропоновану угоду Вашингтона з талібами.

За словами одного з дипломатів, близького до переговорів, уряд Афганістану відреагував на брифінг зі спецпосланцем «погано», і дискусії були відзначені під «шаленими аргументами».

Читайте також: Таліби знову влаштували теракт в Кабулі попри мирні перемовини зі Штатами

Державний департамент США відмовився коментувати переговори в Кабулі, а також надати деталі запропонованої Вашингтоном угоди з талібами.

Як зазначає видання, в рамковій угоді США з Талібаном передбачається поетапне виведення американських військ в обмін на згоду талібів розпочати мирні переговори з афганським урядом і зобов'язання не допускати використання районів, що знаходяться під їх контролем, як оплотів для "Аль-Каїди", Ісламської держави або інших терористичних груп.

Цього тижня Халілзад заявив, що якщо угоду буде схвалено президентом США Трампом, американці виведуть з Афганістану близько 5000 військовослужбовців за наступні 135 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-