Статус Кашміра: Пакистан та Індія поновили дипломатичні переговори

Статус Кашміра: Пакистан та Індія поновили дипломатичні переговори

Укрінформ
Уряди Пакистану й Індії поновили перемовини на дипломатичному рівні вперше після того, як Нью-Делі скасував спеціальний статус Кашміра.

Про це повідомляє DND.

"На тлі високої напруги через суперечку щодо Кашміру Пакистан й Індія поновили двосторонні перемовини на дипломатичному рівні у середу, аби завершити угоду про коридор на частині спільного кордону. Перемовини стали першими після того, як Нью-Делі скасував спеціальний статус Кашміра минулого місяця", - йдеться у повідомленні.

Це був вже третій раунд перемовин щодо коридору на кордоні державного кордону в пакистанському районі Картарпур та індійському Дера Баба Нанак.

За словами представника пакистанської делегації, розмова була в теплій атмосфері.

Зазначається, що пакистанська сторона запропонувала провести ще один раунд перемовин, аби узгодити розбіжності.

Як повідомлялося, 5 серпня індійський уряд скасував особливий статус штату Джамму і Кашмір, прописаний у конституції Індії. Водночас було накладено обмеження на дротовий і мобільний телефонний зв'язок, інтернет, а також заборонені мирні зібрання.

Офіційний Ісламабад назвав дії індійської влади "незаконними".

Читайте також: Пакистан звернеться до Міжнародного суду через кризу в Кашмірі

Кашмір — єдиний штат Індії, населений переважно мусульманами. Значна частина жителів штату виступає за приєднання до Пакистану. Радикально налаштовані особи постійно поповнюють лави збройних формувань, що намагаються за допомогою насильницьких дій домогтися виходу штату зі складу Індії.

У відповідь індійська влада придушує будь-які прояви сепаратизму, застосовуючи армію та сили безпеки. Наслідком тривалого кривавого протистояння стала загибель десятків тисяч людей, переважно мирних жителів. Суперечка за контроль над Кашміром уже кілька разів призводила до воєн між Пакистаном та Індією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-