Гонконзька поліція затримала кількох опозиційних активістів

Гонконзька поліція затримала кількох опозиційних активістів

Укрінформ
У Гонконгу поліція затримала відомих опозиційних активістів та членів Законодавчої ради міста.

Про це повідомляє BBC.

"Поліція у Гонконзі заарештувала кількох відомих продемократичних активістів та законотворців", - йдеться у повідомленні.

Щонайменше троє активістів та троє законотворців були затримані поліцією.

Джошуа Вонг та Агнес Чоу з партії "Демосісто" були заарештовані, їм вже висунули звинувачення, тоді як голова партії Іван Лам, який наразі не перебуває у Гонконзі, був заарештований заочно.Троє продемократичних депутатів також були заарештовані.

Енді Чан, засновник Гонконзької національної партії, що проводить кампанію за незалежність автономії, також заявив, що його затримали у четвер ввечері, на летовищі Гонконгу.

Як повідомляв Укрінформ, демократичний активіст Джошуа Вонг був затриманий у Гонконзі в ніч із четверга на п’ятницю. Крім того, зранку в п’ятницю був арештований інший відомий активіст Агнес Чоу.

Amnesty International назвала арешти "кричущими нападами" на свободу вираження поглядів, а очільниця зовнішньої політики ЄС Федеріка Могеріні назвала останні події "надзвичайно тривожними".

Читайте також: Китай вдруге за місяць не впустив військовий корабель США у свій порт

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю. Поточні акції протесту стали наймасовішими у Гонконзі від часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю у 1997 році. Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила, що розгляд законопроєкту про екстрадицію до КНР призупинений, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати не лише остаточної відмови від цього законопроєкту, а й відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що триває з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Уряд Китаю звинувачує учасників протестів у насильстві, вандалізмі та "тероризмі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-