Макрон сподівається на зустріч президентів США й Ірану за декілька тижнів

Макрон сподівається на зустріч президентів США й Ірану за декілька тижнів

Укрінформ
У "Великій сімці" (G7) прагнуть, щоб президент США Дональд Трамп і президент Ірану Хасан Рухані провели двосторонні переговори з урегулювання питання про іранську ядерну програми упродовж найближчих тижнів.

Про це заявив у понеділок президент Франції Еммануель Макрон на спільній підсумковій пресконференції з президентом США Дональдом Трампом за результатами саміту G7 у Біарріці, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Президент Трамп і я погоджуємося, що Іран ніколи не повинен мати ядерної зброї. Нічого не визначено, але умови для такої зустрічі між президентом Рухані і президентом Трампом можуть бути створені, і домовленості можуть бути досягнуті”, - сказав Макрон.

Він висловив сподівання, що така зустріч може відбутися за декілька тижнів.

Макрон наголосив, що позиція про те, що Іран не повинен мати ядерної зброї, є спільною для усіх учасників G7.

У свою чергу, Трамп заявив, що готовий зустрітися з іранським лідером за певних “правильних обставин”.

Читайте також: У Тегерані заявили, що не вважають Трампа гідним співрозмовником

Президент Франції також повідомив, що це була французька ініціатива позапланово запросити у Біарріц міністра закордонних справ Ірану для переговорів, про що було завчасно поінформовано президента Трампа.

Як повідомлялося, президент Трамп вивів Сполучені Штати із Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA) щодо іранської ядерної програми, який був підписаний у липні 2015 року, та відновив санкції проти Тегерану.

G7 є неформальним об'єднанням Франції, США, Великої Британії, Німеччини, Японії, Італії та Канади, а також Європейського Союзу. Ці найбільші економічно розвинені світові держави складають 50% глобальної економіки, поділяють спільні цінності свободи і демократії, а також мають колективне прагнення вирішувати найголовніші проблеми світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-