США можуть екстрадувати до Молдови олігарха Плахотнюка – посол

США можуть екстрадувати до Молдови олігарха Плахотнюка – посол

Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол США у Молдові Дерек Хоган вважає можливою екстрадицію молдавського олігарха, екс-лідера Демпартії Володимира Плахотнюка, якщо американський уряд отримає відповідний запит від молдавської влади.

Про це дипломат заявив в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

«Це цілком можливо (екстрадиція - ред.). Якщо уряд США отримає запит про екстрадицію, тоді США проаналізують цей запит по суті справи. Між нами не було ніякої угоди, однак якщо в результаті аналізу прийдуть до висновку, що цю людину необхідно буде екстрадувати до його рідної країни, це може статися», - зазначив посол.

Разом з тим, дипломат заявив, що про місце знаходження Плахотнюка йому нічого невідомо.

Читайте також: Олігарх Плахотнюк залишив пост глави Демпартії Молдови

«Я знаю, що у нього є ділові інтереси в усьому світі, можливо, у тому числі і в США, але де він знаходиться наразі, не знаю», - підсумував Хоган.

Як повідомлялося, після завершення політичної кризи у Молдові та початку процесу передачі влади від Демократичної партії до нової парламентської коаліції, екс-лідер Демпартії Влад Плахотнюк таємно покинув країну.

За непідтвердженими даними, він може перебувати або у Лондоні, або в США. Міністр МВС Молдови Андрій Нестасе вимагає позбавити Плахотнюка депутатської недоторканності та притягнути до кримінальної відповідальності за спробу узурпації державної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-