Фірташа можуть на початку липня екстрадувати до США - ЗМІ

Фірташа можуть на початку липня екстрадувати до США - ЗМІ

Укрінформ
Українського олігарха Дмитра Фірташа, який зараз перебуває в Австрії, можуть екстрадувати до США на початку липня.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на лист, який адвокат олігарха Ден Вебб адресував федеральному судді в Чикаго.

За словами захисника, його клієнта можуть видати США, якщо Верховний суд Австрії ухвалить таке рішення на засіданні 25 червня.

"Вебб сказав, що австрійські юристи його клієнта вважають, що якщо Верховний суд Австрії підтвердить порядок екстрадиції апеляційного суду нижчого рівня, Фірташа можуть видати США через 7-10 днів після червневого слухання", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за словами адвоката, неможливо з упевненістю прогнозувати, що Фірташ "за нинішніх обставин може бути екстрадований у перший тиждень липня".

Читайте також: Суд виправдав директора Запорізького титано-магнієвого комбінату

Як повідомлялося, Дмитра Фірташа затримали в Австрії 12 березня 2014 року на запит Міністерства юстиції США. Відомство обвинувачувало українського олігарха в даванні хабара в сумі 18,5 млн доларів, щоб отримати дозвіл на видобуток титанової сировини в Індії. Готову продукцію потім планували продавати в США.

Суд в Австрії майже відразу звільнив Фірташа під заставу в 125 млн євро з умовою, що він не виїжджатиме з країни. Відтоді український олігарх чекає на рішення у справі про його екстрадицію до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-