Африканський союз призупинив членство Судану

Африканський союз призупинив членство Судану

Укрінформ
Африканський союз призупинив членство Судану в організації через жорстоке придушення протестів нинішнім керівництвом країни.

Про це йдеться у повідомленні організації у мережі Twitter.

“Рада АС з питань миру та безпеки негайно призупинила участь Республіки Судан у всіх заходах АС до створення перехідного органу влади під керівництвом цивільних, як єдиного способу для Судану знайти вихід з поточної кризи”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Al Jazeera, рішення оголосили після екстреного засідання АС в Аддіс-Абебі, Ефіопія, з приводу насильницького розгону протестів у столиці Судану, Хартумі, що почався у понеділок.

Згідно з даними Центрального комітету суданських лікарів, внаслідок силових дій влади загинуло не менше 108 осіб, поранено понад 500, в той час як, у міністерстві охорони здоров'я Судану повідомили, що загинула 61 особа.

“Центральний комітет лікарів Судану, близький до протестного руху, заявив у середу, що при розгоні (активістів — ред.) було вбито щонайменше 108 осіб, у тому числі 40 людей, тіла яких були виловлені з Нілу, більше 500 осіб були поранені”, - йдеться у повідомленні.

Сутички в Хартумі відбуваються на тлі домовленостей військових і громадянської опозиції щодо створення тимчасового уряду.

Читайте також: Кількість загиблих під час розгону протестувальників у Судані зросла до 60

Для розгону акції протесту військові застосували бойові патрони.

Дії суданської армії вже різко розкритикували США, Велика Британія і Німеччина. Вони виступили з вимогою припинення насильства в цій африканській країні.

Так само з критикою дій суданської армії виступив і генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш.

У квітні армія Судану відсторонила від влади президента Омара аль-Башира. Військові ввели режим надзвичайного стану на три місяці та перехідний період на два роки, після чого мають відбутися вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-