ВООЗ оголосила дві країни вільними від малярії

ВООЗ оголосила дві країни вільними від малярії

Укрінформ
Алжир і Аргентина отримали сертифікат Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що підтверджує статус країн, «вільних від малярії».
Про це повідомляють Новини ООН.

"Алжиру і Аргентині вдалося позбутися малярії. Вони отримали офіційний сертифікат Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), що підтверджує їх статус країн, «вільних від малярії». Він видається після того, як на території тієї чи іншої держави мінімум три роки поспіль не було зареєстровано випадків місцевої передачі хвороби ", - повідомляє видання.

Зазначається, що ця небезпечна хвороба все ще загрожує здоров'ю населення, перш за все в країнах Африки.

Читайте також: ВООЗ визнала емоційне вигорання хворобою

"Кожні дві хвилини від неї помирає одна дитина. На рік реєструється приблизно 200 мільйонів випадків захворювання малярією. 435 тисяч із них закінчуються летальним результатом. 90% інфікованих припадає на Африку. Алжир став другою країною Африканського регіону ВООЗ, яку офіційно визнали вільною від малярії після Маврикія, сертифікованого в 1973 році. А Аргентина - отримала почесний сертифікат, другий серед країн Америки. До неї на континенті за останні 45 років з малярією покінчили в Парагваї ", - наголошується в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-