Криза у Венесуелі: міжнародна група підтримала посередництво Норвегії

Криза у Венесуелі: міжнародна група підтримала посередництво Норвегії

Укрінформ
Міжнародна контактна група підтримала зусилля Норвегії, яка запропонувала допомогу та посередництво у переговорах між владою та опозицією Венесуели для пошуку виходу з кризи та політичного врегулювання.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті Служби зовнішніх справ ЄС.

«Міжнародна контактна група (МКГ) вітає продовження зусиль Норвегії з полегшення процесу переговорів між політичними гравцями у Венесуелі. МКГ підтверджує відданість політичному, мирному та демократичному рішенню шляхом проведення вільних і справедливих виборів, та готова підтримувати зусилля у цьому напрямку», - йдеться у документі.

Читайте також: Представники Мадуро і Гуайдо знову прибудуть на мирні переговори до Норвегії

До складу Міжнародної контактної групи щодо Венесуели входять Євросоюз, вісім членів ЄС: Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція та Велика Британія, - а також чотири країни Латинської Америки: Болівія, Коста Ріка, Еквадор та Уругвай.

Як повідомлялося, МЗС Норвегії поінформувало, що представники режиму Ніколаса Мадуро та тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо наступного тижня знову прилетять в Осло для продовження процесу врегулювання конфлікту за посередництва Норвегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-