Штати можуть направити на Близький Схід ще 10 тисяч військових

Штати можуть направити на Близький Схід ще 10 тисяч військових

Укрінформ
Міністерство оборони США вивчає можливість направити на Близький Схід додатково до 10 тисяч військовослужбовців.

Про плани Пентагону повідомили відразу кілька інформагентств з посиланням на неназваних чиновників, пише DW.

Цей крок спрямований на зміцнення безпеки в регіоні та не є відповіддю на нові загрози з боку Ірану.

Остаточне рішення поки не ухвалене, наголошують офіційні особи. Крім того, у Пентагоні обговорюють можливість відправити в регіон зенітно-ракетні комплекси Patriot і додаткові кораблі.

Конфлікт між Тегераном і Вашингтоном загострився після того, як Іран відмовився виконувати частину зобов'язань у рамках Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), з якого США раніше вийшли в односторонньому порядку. Тегеран відвів п'яти учасникам групи "п'ять плюс один" 60 днів на захист нафтового і банківського секторів країни від санкцій Сполучених Штатів.

Євросоюз, Франція, ФРН і Велика Британія відкинули ці вимоги, а президент США Дональд Трамп оголосив про введення нових обмежувальних заходів відносно Ірану. Вони спрямовані проти гірничодобувного та сталеливарного секторів економіки Ісламської Республіки.

Читайте також: Близький Схід: Пентагон заявляє, що "поставив на паузу" загрози з Ірану

У травні Вашингтон направив у регіон Центрального командування ЗС США авіаносне ударне угруповання на чолі з авіаносцем "Авраам Лінкольн" і тактичну групу бомбардувальників, а пізніше — десантно-вертолітний корабель "Арлінгтон" і зенітно-ракетний комплекс Patriot. Радник президента Сполучених Штатів з нацбезпеки Джон Болтон зазначив, що США "не прагнуть до війни з іранським режимом", однак готові відреагувати на будь-який напад Корпусу вартових ісламської революції або регулярних військ Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-