США потерпають від десятків торнадо та руйнівних повеней

США потерпають від десятків торнадо та руйнівних повеней

Фото
Укрінформ
Майже два десятки торнадо обрушились одразу на чотири штати в центральній частині Америки, які супроводжуються також потужними зливами з градом та повенями, що затоплюють цілі міста.
Про це повідомляє у вівторок центральний американський телеканал CNN.

"Щонайменше, 19 торнадо обрушились у понеділок на центральні регіони Оклахоми, а також штати Техас, Міссурі і Арканзас", - зазначається в повідомленні.

Стихія спричинила суттєві пошкодження, а подекуди знищила інфраструктуру. Через це тисячі жителів уже залишились без електропостачання. Постраждали навіть місцеві аеропорти. У Техасі в понеділок випав град розміром з тенісний м'яч.

При цьому повідомляється, що торнадо вирували принаймні в трьох штатах ще у вівторок. Тим часом, на зміну вітрам прийшли зливи та повені.

Міста поруч з Оклахома-Сіті вже затопила висока вода. Місцева влада евакуює жителів та організовує укриття для постраждалих.

Читайте також: У Штатах спрогнозували смертельні торнадо в центрі країни

На кадрах і фотознімках, що демонструються на телеканалах і в соцмережах видно, як рятівники витягують людей з бурхливих потоків води біля їхніх осель. Негода перекрила основні й додаткові дороги. Повідомляється, що небезпека загрожує 48 млн людей у центральних регіонах США.

Фото: edition.cnn.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-