У Судані військові і опозиція відновили переговори

У Судані військові і опозиція відновили переговори

Укрінформ
Правляча військова рада Судану відновила переговори з альянсом протестних і опозиційних груп щодо цивільного переходу до демократії.

Про це повідомляє Aljazeera.

«Переговори між Перехідною військовою радою (TMC) і Альянсом «За свободу і зміни» розпочалися», - йдеться в заяві військової ради.

Раніше в неділю Альянс заявив про прийняття рішення щодо того, що новий керівний орган країни «очолюватиметься цивільною особою як головою і обмеженим військовим представництвом».

Очікувалося, що переговори з цього питання розпочнуться раніше, проте в четвер військова рада призупинила переговори, посилаючись на погіршення ситуації з безпекою в столиці країни Хартумі.

Минулого тижня військова рада Судану домовилася з представниками Альянсу "За свободу і зміни" про встановлення трирічного перехідного періоду в країні. Військова влада країни також заявила, що з опозицією було досягнуто домовленості про формування законодавчої ради, до складу якого увійдуть 300 осіб.

Читайте також: У Судані військова рада домовилася з опозицією про перехідний період

Як повідомлялося, у квітні в Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії відсторонило від влади президента Омара аль-Башира і його уряд. Аль-Баширу висунуто офіційні обвинувачення у вбивстві учасників акцій протесту.

Фото: STR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-