Уряд і опозиція Венесуели проведуть переговори в Осло

Уряд і опозиція Венесуели проведуть переговори в Осло

Укрінформ
Представники нинішнього венесуельського уряду президента Ніколаса Мадуро та опозиції на чолі з Хуаном Гуайдо проведуть в Норвегії переговори про врегулювання політичної та гуманітарної кризи в країні.
Про це повідомляє BBC із посиланням на посланця Венесуели при ООН Хуана Хорхе Валеро.

«Норвегія прийме двосторонні переговори між венесуельським чинним урядом Ніколаса Мадуро та опозицією, очолюваною Хуаном Гуайдо, про врегулювання кризи в країні», - йдеться в повідомленні.

Перші повідомлення про це з’явилися ще в четвер. Опозиційну делегацію очолює член Національної Асамблеї Сталін Гонсалес, який вирушив до Осло із двома політичними радниками. Від уряду Мадуро поїхав міністр інформації Хорхе Родрігес та губернатор штату Міранда Гектор Родрігес.

Глава МЗС Норвегії ще в березні заявляв, що готовий виступити посередником у перемовинах між урядом Венесуели й опозицією. Делегації обох сторін вирушили до Осло після отримання окремих запрошень.

Читайте також: Євросоюз засудив чергові репресії проти членів Національної Асамблеї Венесуели

Як відомо, з січня цього року в Венесуелі триває серйозна політична, а також соціально-економічна криза, спричинена протистоянням між президентом Ніколасом Мадуро та Хуаном Гуайдо – лідером опозиції й главою парламенту країни, якого більшість західних країн, включаючи США, визнала тимчасовим венесуельським президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-