У Венесуелі силовики заблокували будівлю парламенту

У Венесуелі силовики заблокували будівлю парламенту

Фото, відео
Укрінформ
У Венесуелі співробітники Служби національної розвідки, Боліваріанської національної гвардії та поліції заблокували будівлю контрольованої опозицією Національної асамблеї і увійшли всередину.

Про це повідомляє Euronews.

«Венесуельські працівники Служби національної розвідки, Боліваріанської національної гвардії й поліції взяли в оточення приміщення, де розміщується опозиційний парламент – Національна асамблея – та увійшли всередину», - йдеться в повідомленні.

При цьому венесуельські силовики пояснюють свої дії загрозою вибуху. За словами правоохоронців, їм надішло повідомлення, що у будівлі закладено вибуховий пристрій. За даними ЗМІ, на засіданні, яке мало відбутися сьогодні, 14 травня, депутати планували обговорити долю затриманого першого заступника голови асамблеї Едгара Самбрано, якого вважають одним із організаторів спроби перевороту у країні.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти Венесуели

Як повідомлялося, наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін внаслідок виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав. США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели. Натомість Мадуро підтримують такі держави як РФ, КНР та Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-