У грунті біля Нотр-Даму виявили підвищений вміст свинцю

У грунті біля Нотр-Даму виявили підвищений вміст свинцю

Укрінформ
Французька поліція заявила, що в ґрунті біля Собору Паризької Богоматері, де у квітні сталася пожежа, перевищено вміст свинцю, однак здоров'ю людей це не зашкодить.

Про це повідомляє CNN з посиланням на поліцію.

"Аналіз проб, зроблений після пожежі в Нотр-Дам, показує, що немає жодного ризику, пов'язаного з потраплянням свинцю в організм людей з повітря, але він підтверджує наявність свинцевого пилу в безпосередній близькості від собору", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією французької екологічної групи Robin des Bois, вогонь розтопив 300 тонн свинцю з даху та шпилю собору.

Читайте також: Британська 9-річна дівчинка надіслала на відбудову Нотр-Даму 3 євро

Як зазначається, на закритій території поблизу собору рівень свинцю в 32-65 разів перевищує безпечну межу 0,3 г/кг, рекомендовану французькими органами охорони здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, собор Паризької Богоматері значно постраждав у результаті пожежі, що сталася 15 квітня. Вогнем знищено головний шпиль і дві третини дерев'яного даху. Вціліли дві вежі і фасад. Також вдалося евакуювати і зберегти основні духовні реліквії та скарби храму.

Жителів столиці Франції, які мешкають поблизу Нотр-Даму, попередили про те, що їхні оселі можуть бути забруднені свинцем.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-