У Венесуелі затримали близького соратника Гуайдо

У Венесуелі затримали близького соратника Гуайдо

Укрінформ
Агенти Служби безпеки Венесуели (SEBIN) затримали соратника лідера опозиції країни Хуана Гуайдо, віце-спікера Національної асамблеї Едгара Самбрано.
Про це повідомляє Al Jazeera.

«Венесуельські агенти затримали головного соратника лідера опозиції Хуана Гуайдо, використовуючи евакуатор, щоб потягти його машину за собою», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням Самбрано в Твіттері, опублікованого близько 18.40 за місцевим часом 8 травня, підрозділ спецслужби SEBIN оточив його машину біля штаб-квартири його партії «Демократична дія» в Каракасі: «... після того, як ми відмовилися виходити (з авто - ред.), вони використовували кран, щоб насильно доставити нас прямо в Ель-Элікойде (штаб-квартира SEBIN)», - написав він, перебуваючи в салоні своєї машини.

Як зазначає видання, напередодні контрольовані урядом Конституційні збори позбавили Самбрано і шести інших законодавців їх депутатського імунітету, щоб дати хід судового переслідування. Опозиція не визнає рішення зборів.

Читайте також: Контактна група наполягає на проведенні виборів у Венесуелі

Раніше Верховний суд звинуватив цих законодавців у змові, заколоті і державній зраді у зв'язку з проваленим спробою повстання 30 квітня, пізніше звинувативши ще трьох опозиційних політиків у тих же злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-