Демократи звинувачують генпрокурора США у брехні Конгресу

Демократи звинувачують генпрокурора США у брехні Конгресу

Укрінформ
Спікер Палати представників демократка Ненсі Пелосі заявила, що генпрокурор США Вільям Барр вчинив злочин, збрехавши на слуханнях у Конгресі.

З такою заявою вона виступила на прес-конференції у Конгресі в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Генеральний прокурор Сполучених Штатів Америки не сказав правди Конгресу США. Це злочин", - наголосила Пелосі.

Відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів, вона зазначила: "Він (генпрокурор Барр – ред.) збрехав Конгресу, і якби хтось інший вчинив так, це розглядалося би як злочин".

Пелосіпідкреслила, що у Сполучених Штатах ніхто не може бути поза законом – ні президент, ні генеральний прокурор.

Як відомо, під час слухань минулого місяця генпрокурор Вільям Барр заявив, що не знав реакції спецпрокурора Роберта Мюллера, який керував "російським" розслідуванням, на доповідну записку Барра за підсумками цього розслідування, оприлюднену 24 березня. У документі, зокрема, йшлося про те, що під час майже дворічного розслідування не знайдено доказів змови кампанії Дональда Трампа з росіянами, а також обструкції правосуддю.

Читайте також: У Штатах закликають до імпічменту Трампа

Пізніше стало відомо, що Мюллер 27 березня надіслав йому офіційного листа, у якому висловив обурення тим, як були сформульовані головні підсумки "російського" розслідування. Ба більше, генпрокурор Барр на слуханнях у середу підтвердив, що мав телефонну розмову з Мюллером з цього питання.

У цьому зв'язку демократи наполягають, що ставленик Трампа Вільям Барр збрехав на слуханнях у Конгресі на початку квітня про те, що нічого не знає про реакцію Мюллера.

Вільям Барр в середу виступив у "російській" справі на слуханнях у Сенаті, який контролюється республіканцями. Водночас, він відмовився взяти участь у слуханнях з цього питання в Палаті представників, яка перебуває під контролем демократичної більшості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-