Ассанж відмовився від добровільної екстрадиції до США

Ассанж відмовився від добровільної екстрадиції до США

Укрінформ
Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж відмовився від добровільної екстрадиції до Сполучених Штатів, де йому висунули звинувачення у зливі секретних документів.

Про це він заявив під чаc судового засідання у Вестмінстерському магістратському суді у Лондоні, повідомляє BBC.

“Я не бажаю здаватися для екстрадиції (до США — ред.) через те, що вів журналістську діяльність, яка отримала багато нагород і захистила багатьох людей”, - повідомив Ассанж.

Як повідомляє BBC, судове засідання відклали до 30 травня.

Зазначається, що сам процес з екстрадиції Ассанжа до Вашингтона може тривати “багато місяців”.

Учора, 1 травня, Ассанжа засудили до 50 тижнів в'язниці у Лондоні через порушення умов виходу під заставу у Британії у 2012 році.

Читайте також: Батько Ассанжа заявив, що Еквадор обміняв його сина на кредит МВФ

Як відомо, після виходу під заставу у 2012 році засновник Wikileaks протягом семи років переховувався у посольстві Еквадору в Британії, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де він був звинувачений в зґвалтуванні. Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року британською поліцією, позаяк влада Еквадору скасувала рішення про надання Ассанжу громадянства країни. Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом США, де йому загрожує до 5 років в'язниці за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-