Шрі-Ланка розблокувала соцмережі після серії терактів

Шрі-Ланка розблокувала соцмережі після серії терактів

Укрінформ
Президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена зняв заборону на використання соціальних мереж, введену на території країни після недавньої серії вибухів.

Про це повідомляє New York Times.

«Президент Шрі-Ланки у вівторок закликав до негайного зняття тимчасової заборони соціальних мереж, яка мала на меті запобігти поширенню дезінформації після руйнівних вибухів бомб терористами-смертниками на Великдень», - йдеться в повідомленні.

Уряд країни закликав громадськість «відповідально використовувати соціальні мережі» через ризик повторення терористичних атак.

Читайте також: На Шрі-Ланці заборонили одяг, що закриває обличчя

За даними груп інтернет-моніторингу, серед заборонених соцмереж і месенджерів були Facebook, Instagram, WhatsApp і Viber.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на острові Шрі-Ланка в результаті серії вибухів в церквах і готелях загинули понад 250 осіб.

Вибухи сталися в церкві Святого Антонія в місті Коломбо, церкві Святого Себастьяна в західному прибережному місті Негомбо та іншій церкви в східному місті Батікалоа. Три вибухи прогриміли в п'ятизіркових готелях - Shangri-La, Cinnamon Grand і Kingsbury.

У зв'язку з терактами уряд Шрі-Ланки негайно оголосив комендантську годину по всьому острову, а також ввів обмеження на користування соціальними мережами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-