Міністр оборони Шрі-Ланки подав у відставку через теракти

Міністр оборони Шрі-Ланки подав у відставку через теракти

Укрінформ
Міністр оборони Шрі-Ланки Гемасірі Фернандо йде у відставку після низки спланованих вибухів у Великодню неділю 21 квітня.

Про це повідомляє Colombo Page

«Міністр оборони Шрі-Ланки Гемасірі Фернандо подав у відставку з посади очільника оборонного відомства після низки нападів терористів-смертників у Великодню неділю», - йдеться у повідомленні.

Міністр оборони подав свою заяву про відставку президенту Маїтріпалі Сірісені.

Президент Маїтріпала Сірісена в середу звернувся до міністра оборони та генерального директора поліції Шрі-Ланки з проханням залишити посади через обурення громадськості діями вищих посадових осіб оборонної сфери, через відсутність інформування громадськості про можливі теракти та неспроможність запобігти терактам, попри наявність попередження про можливу терористичну атаку.

Читайте також: На Шрі-Ланці після терактів заборонили безпілотники

Як відомо, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах. Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена заявив, що очікує зміни керівників оборонних відомств протягом наступних 24 годин після того, як вони не вжили адекватних заходів для запобігання смертельним терактам минулої неділі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-