Через

Через "популярність" літаків 737 MAX прибуток Boeing скоротився на 13%

Укрінформ
Чистий прибуток американського авіавиробника Boeing за перший квартал 2019 року скоротився на 13% порівняно з минулим роком.

Дані звіту оприлюднено на сайті авіавиробника.

"Компанія Boeing заявила про отримання прибутків у першому кварталі в розмірі $22,917 млрд", - йдеться в офіційному повідомленні.

Причому, згідно з даними, вказаними у порівняльній таблиці, чистий прибуток компанії (Net Earnings) знизився на 13%.

Водночас, у звіті підкреслюється, що оприлюднений раніше фінансовий прогноз для Boeing не відображає ситуації із припиненням експлуатації літаків 737 MAX, що буде враховано в наступному звіті. Наразі, як наголосили укомпанії, досягнуто "стабільного прогресу" в процесі остаточної сертифікації оновленого програмного забезпечення для 737 MAX.

Читайте також: Співпраця з Boeing зміцнить ВПС України - Турчинов

Як відомо, впродовж останніх півроку у світі сталися дві авіакатастрофи за участю літаків Boeing 737 Max. Зокрема, у жовтні минулого року літак цієї моделі, що належав авіакомпанії Lion Air, розбився в Індонезії. Він упав у море майже відразу після зльоту. В результаті авіакатастрофи загинуло 189 осіб. Крім того, 10 березня 2019 року такий самий літак авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився через кілька хвилин після зльоту з аеропорту Адіс-Абеба (Ефіопія). З 149 пасажирів і вісьмох членів екіпажу ніхто не вижив.

Під час розслідування були виявлені загальні збої в системах обох літаків. Після цього літаки серії 737 Max були відкликані з експлуатації для оновлення програмного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-