ІРА взяла відповідальність за вбивство журналістки

ІРА взяла відповідальність за вбивство журналістки

Укрінформ
Організація “Ірландська республіканська армія” взяла на себе відповідальність за вбивство журналістки Ліри МакКі у північноірландському місті Лондондеррі минулого тижня.

Про це йдеться у заяві “ІРА”, яка була надіслана газеті The Irish News.

“В ході нападу на ворогів, Ліра МакКі була трагічно вбита у той час коли вона стояла поруч з ворожими силами”, - йдеться у заяві.

В “ІРА” також вибачилися перед родиною й близькими вбитої журналістки.

Як повідомлялося, 18 квітня ввечері у північноірландському місті Лондондеррі в результаті стрілянини загинула жінка. У поліції ідентифікували її як 29-річну журналістку Ліру МакКі.

Інцидент стався коли на вулицях міста розпочалися безлади - нападники кидали пляшки із запальною сумішшю у поліцію, були чутні постріли, кілька автівок були спалені.

Заворушення у Лондондеррі розпочалися напередодні Великоднього вихідного дня, коли місцеві республіканці відзначають річницю Великоднього повстання 1916 року за незалежність Ірландії.

Читайте також: Убивство журналістки в Північній Ірландії: поліція арештувала двох підозрюваних

Організація Ірландська республіканська армія (“ІРА”) ставить за мету об'єднання Північної Ірландії, що входить до Великої Британії, з незалежною республікою Ірландія. Сама ж організація існує з 20-х років XX століття, з моменту війни за незалежність Ірландії. З 1968 по 1997 рік включно вона та її прихильники здійснили більш ніж десяти тисяч терористичних атак і їх спроб на території Великобританії - і склала зброю. Того самого року незгодні члени організації сформували угруповання "Справжня ІРА", яке діє донині.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-