Спецслужби Індії та США попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти - ЗМІ

Спецслужби Індії та США попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти - ЗМІ

Укрінформ
Розвідувальні служби Індії і США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти в церквах і туристичних місцях на початку квітня.
Про це пише CNN.

"4 квітня іноземні спецслужби (Індії та США - ред.) повідомили чиновникам Шрі-Ланки про потенційну змову з метою почати атаки смертників на християнські церкви й туристичні місця", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, через п'ять днів, 9 квітня, міністерство оборони країни поінформувало генерального інспектора поліції про це і назвало радикальне терористичне угрупування, яке, як вважають, стоїть за цим планом - Nations Thawahid Jaman (NTJ).

У документі також містився список підозрюваних у причетності до можливих атак.

Крім того, 11 квітня ще одне попередження, підписане заступником генерального інспектора поліції Пріялалом Діссанаяке, було поширене серед ряду служб безпеки й деяких урядових міністерств.

У цій записці, з копією якої вдалося ознайомитися CNN, викладалася загроза і знову містився список підозрюваних.

За словами Сенаратне, іноземні спецслужби повторили свої попередження за кілька днів і годин до нападу. Одне таке попередження прийшло за десять хвилин до першого вибуху.

Читайте також: Вибухи на Шрі-Ланці: вже 310 загиблих

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах. В результаті загинуло вже щонайменше 310 осіб. Уряд Шрі-Ланки оголосив комендантську годину. Також запроваджено обмеження на користування соціальними мережа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-