США вперше розгорнули F-35 п’ятого покоління на Близькому Сході

США вперше розгорнули F-35 п’ятого покоління на Близькому Сході

Укрінформ
Американські Військово-повітряні сили вперше розгорнули надсучасні багатоцільові літаки F-35 на наземній авіабазі в регіоні Близького Сходу, які входитимуть до складу Центрального командування ВПС США та зміцнять бойові можливості Міжнародної коаліції.

Про це повідомили в вівторок у керівництві американських ВПС, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Повітряний склад 388-го та 419-го бойових крил бази ВПС США Хілл розгорнулися на авіабазі Аль-Дафра (Об'єднані Арабські Емірати) для підтримки місії Центрального командування ВПС на Близькому Сході", - зазначили в керівництві ВПС США.

При цьому уточнюється, що перший літак прибув до ОАЕ 15 квітня.

Читайте також: Винищувач F-35 отримає стелс-бомбу, здатну пролетіти 500 кілометрів — ЗМІ

Таким чином, Військово-повітряні сили США вперше розгорнули найновітніші багатоцільові бойові літаки п'ятого покоління F-35 на наземній авіабазі в регіоні Близькому Сході, в зоні відповідальності Центрального командування американських ВПС. Раніше ці літаки брали участь у операціях в регіоні, однак базувалися на американському кораблі.

Загальноприйнята модифікація цього літака забезпечує більш високу експлуатаційну спроможність, поєднуючи передові можливості системи "Стелс" з новітніми збройними технологіями.

Як заявив у цьому зв'язку командувач Центрального командування ВПС США генерал Джозеф Гуастелла, нові системи озброєнь F-35 значно підвищують бойові можливості Міжнародної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-