У Судані лідер перевороту подав у відставку

У Судані лідер перевороту подав у відставку

Укрінформ
Голова військової ради Судану Авад ібн Ауф, який очолив державний переворот, в ході якого було скинуто президента країни Омара аль-Башира, оголосив про свою відставку.

Про це він заявив по державному телебаченню, повідомляє ВВС.

«Глава військової ради Судану пішов у відставку на наступний день після здійснення державного перевороту», - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони назвав свого наступника, яким став генерал-лейтенант Абдель Фаттах Абдельрахман Бурхан.

Таке рішення було прийнято після того, як протестуючі відмовилися покидати вулиці, заявивши про те, що лідер перевороту ібн Ауф був занадто близьким до екс-президенту.

За словами організаторів протестів, відставка міністра стала перемогою для демонстрантів. Тепер вони вимагають переходу до цивільного правління в країні, після чого демонстранти будуть готові розійтися по домівках.

Читайте також: Протести у Судані: 16 загиблих, 20 поранених

Як повідомлялося, 11 квітня в Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії відсторонило від влади чинного президента Омара аль-Башира та його уряд.

Як відомо, Омар аль-Башир звинувачується Міжнародним кримінальним судом в скоєнні військових злочинів і злочинів проти людяності в західносуданському регіоні Дарфур.

Фото: AА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-