Протести в Алжирі: затримали понад 100 демонстрантів

Протести в Алжирі: затримали понад 100 демонстрантів

Укрінформ
В Алжирі вже восьму п'ятницю поспіль проходять багатотисячні демонстрації, спрямовані проти нинішньої влади країни.

Попри відставку президента Абдельазіза Бутефліки, який правив Алжиром два десятки років, жителі північноафриканської держави вимагають фундаментальних демократичних реформ, передає DW.

У п'ятницю, 12 квітня, протести переросли у сутички з поліцією, правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ і водомети. Згідно з офіційними даними, 27 поліцейських були поранені, причому четверо з них — важко. Затримані 108 демонстрантів, які кидали каміння в службовців поліції та пошкодили кілька поліцейських автомобілів.

Читайте також: Президентські вибори в Алжирі призначили на 4 липня

Один із лідерів опозиції Мустафа Бучачи підкреслив, що вимоги демонстрантів так і не виконані. "Народ висловлюється недвозначно: нинішній перехідний період повинні здійснювати ті, кого вибере алжирське населення", - заявив Бучачи.

На початку тижня парламент Алжиру призначив тимчасовим президентом країни 77-річного Абделькадера Бенсалеха, якого вважають соратником Бутефліки. Бенсалех понад 16 років обіймав посаду голови верхньої палати парламенту — Ради нації. Він призначив президентські вибори на 4 липня, пообіцявши, що ті будуть "прозорими", але учасники протестів, в першу чергу молодь, розцінює таке рішення як продовження попередньої політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-