Військовий переворот у Судані: протестувальники ігнорують комендантську годину

Військовий переворот у Судані: протестувальники ігнорують комендантську годину

Відео
Укрінформ
Величезні маси людей продовжують перебувати на вулицях Хартума, столиці Судану, ігноруючи нічну комендантську годину, проголошену військовими, які захопили владу в країні.

Про це повідомляє BBC.

«Величезні натовпи протестувальників і далі знаходяться на вулицях суданської столиці. Вони ігнорують комендантську годину, введену в нічний час військовою радою, яка взяла владу в цій африканській країні в свої руки», - йдеться в повідомленні.

Так, протестувальники заявляють, що військові, які захопили керівництво Суданом, є частиною старого режиму президента Омара Аль-Башира, народні виступи проти якого тривали місяцями. Відтак, у Судані існує ймовірність подальшої силової конфронтації в суспільстві, у тому числі – між різними силовими структурами.

Читайте також: У Судані почали звільняти політв'язнів

ООН та Африканський Союз уже закликали суданців до спокою та стриманості.

Як повідомлялося, 11 квітня у Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії усунуло від влади чинного президента Омара аль-Башира та його уряд.

Як відомо, Омар аль-Башир обвинувачується Міжнародним кримінальним судом у скоєнні військових злочинів та злочинів проти людяності в західносуданському регіоні Дарфур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-