Соціалісти

Соціалісти "провалили" вже два варіанти парламентської коаліції в Молдові

Укрінформ
У Кишиневі безрезультатно завершилися переговори про створення правлячої коаліції між представниками Партії соціалістів та політичного блоку "ACUM".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

За словами одного з керівників Партії соціалістів, Іона Чебана, блок "ACUM", за підсумками виборів отримав 26 мандатів у парламенті Молдови, претендує одночасно і на посаду голови парламенту, і на посаду прем'єра. «Ми не будемо погоджуватися на цей варіант, але залишаємося відкритими для подальших обговорень», - заявив представник соціалістів.

Представник блоку «ACUM» Олександру Слусарь підтвердив, що фракція, яку він представляє в парламенті, наполягає на наданні блоку «ACUM» посад спікера та прем'єра.

Напередодні Партія соціалістів Республіки Молдова запросила на переговори блок «ACUM», заявивши, що не розглядає варіант створення парламентської коаліції з Демократичною партією.

З урахуванням результату сьогоднішніх переговорів, на даний момент у соціалістів не залишилося можливості сформувати парламентську більшість.

Читайте також: Новообраний парламент Молдови почав роботу

Як повідомлялося, за підсумками переговорів, які відбулися в Молдові парламентських виборів, в наступний парламент країни увійшли Партія соціалістів (35 мандатів), Демократична партія (30), політичний блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати.

Для затвердження прем'єра і нового складу уряду необхідні голоси не менше 51 депутата зі 101. Згідно з молдавським законодавством, якщо парламентська коаліція не буде створена впродовж трьох місяців після початку роботи парламенту (21 березня), президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-