ЗМІ повідомляють про військовий переворот у Судані

ЗМІ повідомляють про військовий переворот у Судані

Укрінформ
У Судані на тлі тривалих народних протестів керівництво національної армії усунуло від влади чинного президента Омара аль-Башира та його уряд.

Про це повідомляє видання Sudan Tribune.

"У відправленій сьогодні вранці у війська телеграмі, з якою ознайомилося Sudan Tribune, військове командування поза межами столиці та в різних штатах інформується про те, що армія взяла владу в свої руки і сформує військову раду для управління країною", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що державне телебачення та радіо Судану, будівлі яких вже контролюють військові, перервало свої програми і повідомило, що збройні сили Судану найближчим часом виступлять із заявою.

Згідно з повідомленнями, військовий переворот очолюють міністр оборони та перший віце-президент Авад ібн Ауф.

Всі стратегічні локації в суданській столиці зайняті військовими.

У свою чергу керівники народних протестів, які тривають в Судані вже 4 місяці, закликали протестувальників продовжувати акцію біля штаб-квартири армії в Хартумі, доки не стане зрозуміло, хто стоїть за переворотом. Водночас мітингувальники вже скандують "Його повалено, його повалено!".

Читайте також: Канада вимагає припинити насильство у Судані

Місце знаходження президента Омара аль-Башира наразі не відоме. Відповідно до деяких повідомлень, він знаходиться у своїй резиденції під захистом (за іншими повідомленнями – під "спеціальним арештом") військових.

Катарський телеканал Al-Jazeera повідомив про арешт деяких високопоставлених представників оточення президента, включаючи очільника правлячої партії, а також ряду інших ісламістських лідерів.

Фото: AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-