Під час протестів у Судані загинули п’ятеро осіб

Під час протестів у Судані загинули п’ятеро осіб

Укрінформ
У неділю, 7 квітня, щонайменше 5 осіб загинули під час протестів у Судані з вимогою відставки президента країни Омара аль-Башира, який перебуває при владі майже 30 років.

Про це повідомляє Al-Jazeera.

«Організатори антиурядових демонстрацій у Судані заявили, що сили безпеки вбили щонайменше п'ятьох учасників акцій протесту протягом останніх 24 годин», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у столиці країни Хартумі 4 людини загинули під час спроби сил безпеки розігнати натовп демонстрантів, що наближався до штабу військових. Ще один протестувальник загинув у сусідньому місті Омдурман.

Суданські чиновники говорять, що 31 людина загинула з початку акцій протесту, але організація Human Rights Watch повідомляє про 51, серед яких діти та медики.

Читайте також: У Судані проходять протести проти президента

Як відомо, протести у Судані не вщухають з грудня через невдоволення громадян відчутним підвищенням цін на паливо, хліб та борошно. 23 лютого президент країни розпустив центральний уряд та оголосив у країні надзвичайний стан терміном на рік для запровадження екстрених заходів щодо виходу з кризи, пізніше термін НС було скорочено до півроку.

Фото: STR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-