Десятки смертей від повеней в Ірані лежать на совісті режиму в Тегерані – Помпео

Десятки смертей від повеней в Ірані лежать на совісті режиму в Тегерані – Помпео

Укрінформ
Причиною загибелі понад чотирьох десятків людей від повеней в Ірані стала безгосподарність режиму в Тегерані, який не зробив достатньо для захисту інфраструктури й зараз звинувачує в катастрофі сторонні організації.

Про це заявив у вівторок державний секретар США Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Від імені американського народу ми висловлюємо наші співчуття жертвам недавніх повеней в Ірані. Це лихо вчергове продемонструвало рівень безгосподарності іранського режиму в містобудуванні, а також в умовах надзвичайних ситуацій", - підкреслив глава Державного департаменту США.

Він зазначив, що режим у Тегерані звинувачує сторонні організації, "в той час як, власне, його безладність призвела до цієї катастрофи". Іранська влада навіть засуджує екологів за спроби допомогти Ірану підготуватися до цих самих проблем, підкреслив держсекретар Помпео.

Читайте також: Кількість жертв повені в Ірані зросла до 44

"Сполучені Штати готові надати допомогу та зробити внесок у Міжнародну федерацію товариств Червоного Хреста й Червоного Півмісяця, яка потім спрямує ці гроші через Іранську організацію Червоного Півмісяця для надання допомоги", - зауважив глава Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, внаслідок раптових повеней після потужних злив у Ірані минулого тижня загинуло принаймні 44 людини. При цьому також повідомлялося про до сотні поранених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-