Google допоможе Кубі пришвидшити інтернет

Google допоможе Кубі пришвидшити інтернет

Укрінформ
Корпорація Google та Куба планують підписати меморандум про взаєморозуміння, що дозволить підвищити швидкість з’єднання на території комуністичної острівної держави.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

“Google планує оголосити про укладення меморандуму про взаєморозуміння із кубинським телекомунікаційним монополістом ETECSA, що дозволить вивчити шляхи поліпшення з’єднання на території комуністичного острова”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Єврокомісія оштрафувала Google на €1,5 мільярда

Агентство зазначає, що напружені відносини між Вашигтоном та Гаваною не завадили двом державам погодитися стосовно необхідності покращення інтернет з’єднання на Кубі.

“Американський технічний гегемон Google вже кілька років працює над тим, аби розширити свій бізнес на Кубі. Однак джерела стверджують, що меморандум не несе для компанії зобов’язань щодо будівництва будь-чого”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Посол України в США звернувся до Google через "російський" Крим на картах

Reuters додає, що Дональд Трамп посилив давнє американське ембарго на торгівлю із Кубою, однак він не прибрав винятки, запроваджені Бараком Обамою, які дозволяли телекомунікаційним компаніям США надавати послуги на Кубі, зокрема прокладати оптоволоконні кабелі.

“Чи то через нестачу коштів, чи через американське ембарго, чи занепокоєння щодо надходження інформації, інтернет на Кубі до 2013 року був переважно доступний лише на території туристичних готелів. Однак, із того часу уряд зробив поліпшення з’єднання пріоритетом, запровадивши кіберкафе та точки доступу Wi-Fi на вулиці, а також повільно розпочавши підключати приватні помешкання до інтернету і наприкінці минулого року запустивши мобільний інтернет”, - стверджується у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-