Ethiopian Airlines сумнівається, що пілотів Boeing добре інструктували

Ethiopian Airlines сумнівається, що пілотів Boeing добре інструктували

Укрінформ
Компанія Ethiopian Airlines висловила сумнів, що авіавиробник Boeing достатньо проінструктував пілотів про роботу програмного забезпечення на літаках моделі 737 MAX, що могло стати причиною недавньої авіакатастрофи.

Про це повідомляє Reuters.

«Компанія Ethiopian Airlines поставила під сумнів те, чи поінформував Boeing достатньо пілотів про «агресивне» програмне забезпечення, яке штовхає ніс літака донизу, на тлі розслідування смертельної аварії літака в Ефіопії цього місяця», - йдеться у повідомленні.

Увага авіакомпанії зосередилася на програмному забезпеченні, що називається системою збільшення характеристики маневру, або MCAS, та датчиками, які активують цю систему. MCAS штовхає ніс літака вниз, якщо вважає, що машина піднімається під занадто крутим кутом.

"Після аварії нам стало відомо, що система агресивно себе поводила", - повідомив місцевим репортерам віце-президент Ethiopian Airlines Йоганнес Хайлемаріам.

"Ця система сповіщає про неправильність курсу та вживає негайних дій, що відбуваються швидше, ніж дії, які виконують пілоти, проінструктовані Boeing", - заявив Йоганнес - пілот з більш ніж 30-річним досвідом, зокрема на літаках Boeing.

Читайте також: У США схвалили оновлення програмного забезпечення Boeing 737 Max

У США почали розслідування з приводу схвалення Федеральною авіаційною адміністрацією програмного забезпечення Boeing 737 MAX.

Як повідомлялося, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що летів з Ефіопії до столиці Кенії - Найробі, розбився у неділю, 10 березня. На борту знаходилися 149 пасажирів та 8 членів екіпажу, ніхто не вижив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-