Лайнер Viking Sky відбуксирували до норвезького порту

Лайнер Viking Sky відбуксирували до норвезького порту

Фото
Укрінформ
Аварійний круїзний лайнер Viking Sky, у якого під час шторму відмовили всі чотири двигуна, нарешті дістався норвезького порту Молде.

Лайнер, команді якого вночі вдалося запустити три двигуна, супроводжували буксир та два судна постачання, повідомляє CNN.

У результаті шторму серйозні травми отримали 20 із 915 пасажирів судна. Під час рятувальної операції з борту Viking Sky гелікоптерами евакуювали 479 людей. На кораблі залишались 436 пасажирів та 458 членів екіпажу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Норвегія вирішила припинити операцію з евакуації пасажирів Viking Sky, оскільки гелікоптери більше не могли забирати людей з судна.

Читайте також: Із лайнера Viking Sky забрали 460 пасажирів і припинили евакуацію

До моменту припинення рятувальної операції з судна встигли зняти 460 з 1373 осіб (915 пасажирів і 258 членів екіпажу). Решту людей вивели на палубу й одягли на них рятувальні жилети.

Всі двигуни круїзного лайнера «Viking Sky» вийшли з ладу в суботу вдень, під час шторму. Судно подало сигнал Mayday. Екіпаж зміг перезапустити три з чотирьох двигунів, але швидкість лайнера впала до 3-4 вузлів (нормальна середня швидкість 11,9 вузла). До порту корабель супроводжували буксири та кораблі забезпечення.

Фото: Eva Frisnes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-