США визнають суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами – Трамп

США визнають суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами – Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що "настав час" для Сполучених Штатів визнати повний суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, які стали причиною територіальних суперечок і війни між Ізраїлем і Сирією.

Про це глава Білого дому повідомив у четвер у Twitter.

"Через 52 роки настав час для Сполучених Штатів визнати повний суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, що має важливе стратегічне і безпекове значення для Держави Ізраїль, а також регіональної стабільності!" - написав американський лідер.

Як відомо, днями у Єрусалимі побував державний секретар США Майк Помпео. При цьому, сам глава Держдепу після зустрічей з ізраїльським керівництвом відмовився коментувати журналістам це питання.

Голанські висоти або Голани – це частина історичного регіону Левант, яка охоплює близько 1800 кв. кілометрів Ізраїлю і Сирії. Голани є спірною територією.

Читайте також: ООН, Сирія та Ізраїль домовилися відкрити пункт пропуску на Голанських висотах

У 1981 році Кнесет Ізраїлю прийняв Закон про Голанські висоти, проголосивши свій суверенітет над регіоном. Рада Безпеки ООН не визнала цього рішення. Зараз Ізраїль і Сирія перебувають у стані війни та зберігають присутність військ уздовж лінії розмежування.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-