У Венесуелі затримали соратника Гуайдо

У Венесуелі затримали соратника Гуайдо

Укрінформ
Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо повідомив про затримання співробітниками сил безпеки країни керівника свого апарату Роберто Марреро.

Про це він написав у своєму Twitter, повідомляє Reuters.

«Викрали Роберто Марреро, керівника мого апарату», - написав Гуайдо.

Він зазначив, що поліція ще до заходу сонця зробила рейди на будинок Марреро, а також на резиденцію члена опозиційної партії «Народна воля» депутата Національної асамблеї Серхіо Вергари.

Вергара у свою чергу опублікував в Twitter відео, під яким написав, що вранці представники влади «незаконно увірвалися» до його будинку. Опозиціонер зазначив, що, якщо Марреро був «викрадений», то його самого залишили на волі.

США засудили затримання Марреро. «Сполучені Штати засуджують рейди служб безпеки Мадуро і затримання Роберто Марреро», - заявив держсекретар США Майк Помпео.

Міністерство інформації Венесуели поки не відповіло на запит Reuters про коментарі.

Читайте також: Представники Гуайдо захопили дипломатичні будівлі Венесуели у США

Як відомо, в кінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконуючим обов'язки президента. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін в результаті президентських виборів, які бойкотувала опозиція і які не були визнані багатьма державами.

Гуайдо був визнаний тимчасовим президентом Венесуели Сполученими Штатами Америки, Канадою, Австралією, більшістю країн ЄС, Латинської Америки і Організацією американських держав. На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай і Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-