Розстріл у мечетях Нової Зеландії: прем'єр хоче позбавити нападника слави

Розстріл у мечетях Нової Зеландії: прем'єр хоче позбавити нападника слави

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн зробить все від неї залежне, щоб позбавити обвинуваченого в нападі на мечеті тієї популярності, до якої він очевидно прагне.

Про це повідомляє АР.

«Я згодна з тим, що ми безумовно повинні усвідомити, що відбувається і зробити все можливе, щоб запобігти популярності цієї людини, якої він так прагне», - заявила журналістам прем'єр-міністр.

Вона також запевнила, що ніколи не вимовить ім'я підозрюваного, який вирішив звільнити свого адвоката і захищати себе в суді самостійно.

«Я благаю вас: вимовляйте імена загиблих, а не ім'я людини, яка забрала їхні життя. Ймовірно, він домагався поганої слави, але ми в Новій Зеландії не скажемо ні слова, не вимовимо навіть його імені», - заявила прем'єр.

Прагнення нападника привернути до себе увагу було добре продемонстровано в його маніфесті, а також тим фактом, що він вів відеотрансляцію нападу.

Компанія Facebook видалила 1,5 мільйона версій відео протягом перших 24 годин з моменту нападу, однак Ардерн висловила розчарування тим, що записи було знайдено в мережі і чотири дні потому.

Як повідомлялося, в результаті нападу на дві мечеті в Новій Зеландії 15 березня загинуло 50 осіб. Ще 50 людей отримали поранення, 36 з них зараз перебувають у лікарнях. Незадовго до скоєння нападу Таррант оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиіммігрантського напрямку. Він вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Ан-Нур. Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки.

Читайте також: Нова Зеландія посилить законодавство щодо обігу зброї після теракту

Адвокат Річард Пітерс, якого в суботу було призначено представляти Тарранта в суді, був звільнений підозрюваним у той же день. Слухання в суді призначено на 5 квітня, в даний момент підозрюваний утримується в ізоляції у в'язниці Крайстчерча.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-