Главу

Главу "Меморіалу" Чечні доправили до суду для заслуховування вироку

Укрінформ
Керівника чеченського відділення правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва доправили до суду, де йому винесуть вирок. Правозахисник провину заперечує, називаючи справу сфабрикованою.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Главу грозненського відділення правозахисного центру "Меморіал" Оюба Тітієва доправили до Шалинскького міськького суду Чечні, де сьогодні йому буде винесений вирок за звинуваченням у зберіганні наркотиків у великих розмірах. Правозахисник провину заперечує і каже, що марихуану йому підкинули поліцейські під час затримання", - йдеться в повідомленні.

Раніше прокурор Джабраїл Ахматов заявив, що провина Оюба Титиева у вчиненні злочину повністю доведена. Російський прокурор попросив засудити голову грозненського відділення "Меморіалу" до чотирьох років колонії загального режиму і штрафу в 100 тисяч рублів.

У відповідь один із адвокатів Тітієва Марина Дубровіна заявила, що її підзахисний не має жодного стосунку до наркотиків: "Його переслідують за його роботу. Йому та іншим співробітникам "Меморіалу" в Чечні не раз погрожували. Деякі були змушені виїхати з Росії".

Читайте також: У Москві сталася масова бійка з різаниною, двоє осіб загинуло

Як повідомлялося, Оюба Тітієва затримали 9 січня 2018 року нібито за те, що він перевозив 180 грамів марихуани у своїй машині. Правозахисника звинувачують у зберіганні наркотиків у великому розмірі (частина 2 статті 228 КК). Тітієв неодноразово говорив про те, що наркотики йому підкинули самі поліцейські.

У "Меморіалі" також упевнені, що влада Чечні хоче позбутися присутності в республіці правозахисної організації.

Наприкінці 2018 року прямо на засіданні Шалінського районного суду Чечні чеченському правозахиснику Тітієву була вручена премія Парламентської асамблеї Ради Європи ім. Вацлава Гавела за захист прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-