Теракт у Новій Зеландії: прем'єр каже, що нападник планував й інші атаки

Теракт у Новій Зеландії: прем'єр каже, що нападник планував й інші атаки

Укрінформ
Австралієць Брентон Таррант, якого звинувачують у збройному нападі на дві мечеті новозеландського міста Крайстчерч, внаслідок якого загинули 50 людщей, планував і інші напади.

Про це пише Deutsche Welle.

“Громадянин Австралії 28-річний Брентон Таррант, якому висунуті обвинувачення у вбивстві після збройного нападу на дві мечеті новозеландського міста Крайстчерч, імовірно, планував і інші напади”, - пише видання .

За словами прем'єр-міністера Нової Зеландії Джасінди Ардерн, Таррант планував й інші збройні напади.

У статті зазначається, що на момент затримання в автомобілі Тарранта були виявлені дві додаткові одиниці вогнепальної зброї і вибухівка.

“За попередніми даними слідства, стрілянину в мечеті відкрив він один. Правоохоронці перевіряють його ймовірний зв'язок з двома іншими підозрюваними. 16 березня відбулося перше слухання у справі Тарранта, де йому зачитали обвинувачення у вбивстві. Наступне слухання справи заплановане на 5 квітня”, - пише видання.

Читайте також: Facebook видалив близько 1,5 мільйона відеозаписів теракту в Новій Зеландії

Видання інформує, що Таррант виріс в австралійському Графтоні, закінчив курси фітнес-інструкторів і працював тренером. Чоловік мав членство у стрілецькому клубі. У поле зору поліції до атаки на мечеті Таррант не потрапляв.

Як повідомлялося, за останніми даними, внаслідок нападу на дві мечеті у Новій Зеландії 15 березня загинули 50 осіб. Ще 50 осіб зазнали поранень, 36 з них наразі перебувають у лікарнях. Незадовго до здійснення нападу Таррант оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиіммігрантського спрямування. Таррант вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Ан-Нур. Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-