Євросоюз висловив співчуття жертвам терактів у Новій Зеландії

Євросоюз висловив співчуття жертвам терактів у Новій Зеландії

Укрінформ
Високий представник ЄС Федерика Могерині висловила співчуття та солідарність із народом Нової Зеландії у зв’язку з наслідками терористичних атак на релігійні установи у місті Крайстчерч.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Європейський Союз висловлює щирі співчуття родинам та друзям жертв двох терористичних атак, що сталися вранці у місті Крайстчерч у Новій Зеландії. Ми висловлюємо повну солідарність з народом та владою Нової Зеландії у ці надзвичайно важкі часи, і готові надати будь-яку допомогу, включаючи зміцнення нашої співпраці у боротьбі з тероризмом», - йдеться у заяві.

Високий представник ЄС підкреслила, що подібні напади на місця поклоніння - це напади на всіх людей, хто цінує різноманітність, свободу віросповідання і вираження поглядів, які притаманні суспільству Нової Зеландії і є спільними для Європейського Союзу.

«Такі дії посилюють нашу рішучість вирішувати разом з усім міжнародним співтовариством глобальні виклики тероризму, екстремізму та ненависті», - додала Могерині.

Як повідомлялося, у Новій Зеландії у результаті стрілянини у двох мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії загинули 49 осіб.

Один зі співучасників вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Аль-Нур у новозеландському місті Крайстчерч упродовж 17 хвилин.

Читайте також: Один із нападників на мечеті в Новій Зеландії завтра постане перед судом

Він назвався Брентоном Таррантом, 28-річним уродженцем Австралії.

Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки. Один із затриманих постане перед судом у суботу, 16 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-