Нападник на мечеті у Новій Зеландії пояснив мотиви теракту

Нападник на мечеті у Новій Зеландії пояснив мотиви теракту

Укрінформ
Один з підозрюваних, що влаштував стрілянину у мечеті міста Крайстчерч у Новій Зеландії, пояснив свої мотиви як помсту за теракт у Стокгольмі, який у 2017 році влаштували радикальні ісламісти.

Про це повідомляє The Local.

"Він (підозрюваний - ред.) описує свої мотиви як помсту за тероризм у Європі, і, зокрема, згадує 11-річну шведську дівчинку Еббу, одну з п'ятьох загиблих під час теракту на вулиці Дроттнінггатан у Стокгольмі в 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік є австралійцем. Він написав маніфест, в якому описав свої наміри.

Підозрюваний називає себе "расистом і фашистом", посилаючись на норвезького терориста і масового вбивцю Андерса Берінга Брейвіка і шведа Антона Лундіна Петтерсона, який убив трьох людей під час нападу на школу в Тролльгеттані в 2015 році.

У маніфесті нападник називає іммігрантів "іноземними загарбниками". Саму атаку він називає спробою "створити атмосферу страху".

Теракт у Стокгольмі стався 7 квітня 2017 року. Вантажівка в'їхала в натовп людей на одній з центральних торгівельних вулиць міста, потім врізалась у вітрину магазину і спалахнула. На місці загинуло четверо людей, одна особа померла в лікарні. 15 осіб тоді дістали поранення.

Як повідомлялося, у Новій Зеландії у результаті стрілянини у двох мечетях міста Крайстчерч в Новій Зеландії загинули 49 осіб.

Один зі співучасників вів пряму трансляцію розстрілу прихожан у мечеті Аль Нур у новозеландському місті Крайстчерч упродовж 17 хвилин.

Читайте також: Кількість загиблих під час нападу на мечеті в Новій Зеландії зросла до 49

Він назвався Брентоном Таррантом, 28-річним уродженцем Австралії.

Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки. Один із затриманих постане перед судом у суботу, 16 березня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-