Венесуела закликає союзників допомогти розслідувати причини блекауту

Венесуела закликає союзників допомогти розслідувати причини блекауту

Укрінформ
Ніколас Мадуро закликає своїх союзників (Китай Росію, Іран та Кубу) разом з ООН розслідувати кібератаки, які начебто спричинили блекаут у Венесуелі. 

Про це повідомляє Morning Star.

“Президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав міжнародну спільноту допомогти у розслідуванні кібератак, що паралізували енергетичну систему країни. Мадуро оголосив про створення спеціальної комісії для проведення розслідувань кібернападу та сподівається, що КНР, РФ, Іран та Куба разом з ООН допоможуть розслідувати справу", - йдеться у повідомленні.

Слідчу комісію очолить віце-президент Делсі Родрігес, уточнив Мадуро. За його словами, кібератаки були здійснені з двох американських міст - Х'юстона та Чикаго.

Читайте також: Китай пропонує Венесуелі допомогу у відновленні електропостачання

Генеральний прокурор Венесуели Тарек Вільям Сааб заявив у вівторок, що лідер опозиції Хуан Гуайдо обвинувачується у "саботажі" електроенергетичної системи країни.

Тим часом міністр зв'язку та інформації Венесуели Хорхе Родрігес повідомив про повне відновлення роботи електромереж на всій території країни.

Як відомо, блекаут у Венесуелі тривав із 7 березня - тоді без енергопостачання залишився 21 з 23 штатів країни. У цій ситуації парламент Венесуели ухвалив  запровадити в країні надзвичайний стан.

Фото AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-