Колишнього скарбника Ватикану засудили до 6 років за педофілію

Колишнього скарбника Ватикану засудили до 6 років за педофілію

Укрінформ
У Австралії 77-річного кардинала Джорджа Пелла засудили до 6 років позбавлення волі за сексуальне насильство, скоєне стосовно двох хлопчиків з хору.

Відповідне рішення ухвалив суд Вікторії, повідомляє Reuters.

“Я свідомий того, що термін ув’язнення <...> містить у собі справжню - а не теоретичну - можливість, що ви можете не дожити до звільнення із в’язниці”, - йдеться у судовому вироку.

Суд також визначив, що Пелл не зможе просити про помилування протягом щонайменше трьох років і восьми місяців.

Злочин було скоєно у 1996 році, коли Пелл був архієпископом Мельбурна. Винним кардинал себе не визнав і пообіцяв подати апеляцію.

Пелл — найбільш високопоставлений католицький священик, визнаний винним у сексуальному насильстві. У 2014 році він був скарбником Ватикану, через-що його називали третьою особою у цій державі.

Читайте також: Справа про педофілію: Ватикан проведе власне розслідування щодо кардинала

Повідомлення про обвинувачення в сексуальному насильстві проти католицьких священиків, у тому числі високопоставлених, в останні десятиліття з'являються регулярно. У лютому у Ватикані пройшла перша у певному сенсі зустріч, присвячена захисту неповнолітніх в церкві. У ній взяли участь 190 кліриків зі всього світу.

У лютому Ватикан позбавив сану 88-річного колишнього архієпископа Вашингтона і кардинала Теодора Маккерика, якого звинувачували у сексуальних домаганнях до підлітків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-