Венесуела дала американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну

Венесуела дала американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну

Укрінформ
Влада Венесуели наказала усім дипломатам США покинути країну протягом 72 годин.

Про це із посиланням на заяву уряду Венесуели повідомляє Reuters.

“Присутність у Венесуелі цих посадовців становить ризик для миру, єдності та стабільності держави”, - йдеться в урядовій заяві, поширеній після того, як перемовини про збереження дипломатичних відносин між двома державами провалилися.

Зазначимо, що раніше про намір відкликати цього тижня усіх дипломатів із Венесуели оголосив Державний секретар США Майк Помпео. За його словами, “присутність дипломатичного персоналу в посольстві у Венесуелі стало обмеженням для політики США”.

Як повідомляється, парламент Венесуели за запитом Хуана Гуайдо оголосила в понеділок режим надзвичайного стану в країні через відключення електроенергії на більшій частині її території.

Читайте також: США відкликають із Венесуели всіх дипломатів

Надзвичайний стан поширюється на всю території Венесуели і триватиме 30 днів. Військові мають взяти під захист об'єкти та співробітників державної енергетичної компанії.

Водночас Гуайдо закликав до масових демонстрацій у Венесуелі у вівторок на знак протесту проти відключення електроенергії.

Як відомо, з минулого четверга розпочалися серйозні перебої з електропостачанням у Венесуелі, пов’язані з ймовірним саботажем на найбільшій ГЕС країни. Криза вдарила як по столиці країни, так і по регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-